تاریخ انتشار : 5 اسفند 1394 9:30

بازدید مسولین کمیته مهندسی یادمان های دفاع مقدس از نمایشگاه آثار دانشجویان معماری دانشگاه سوره

آقای مهندس صباغیان مسول کمیته مهندسی یادمان های دفاع مقدس و هیات همراه از نمایشگاه آثار دانشجویان معماری دانشگاه سوره دیدن نمودند.

در این بازدید صمیمی دکتر محمدرضا اکبریان، معاون دانشکده معماری و مدیر گروه معماری داخلی دانشگاه سوره در خصوص نمایشگاه طراحی مجموعه فرهنگی ویادمانی 175 غواص شهید اظهار داشت: این موضوع در غالب یک تمرین کلاسی در دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه سوره، در یکی از کلاس های مقطع کارشناسی ارشد به دانشجویان ارائه شد. از آنجایی که سرفصل این درس بر مبانی فکری و ارزشی و پرداختن به این نوع نگرش در کنار سایر جنبه های معماری تاکید دارد، به این نتیجه رسیدیم که طراحی یادمان شهدای غواص موضوع خوبی برای اجراستدر ضمن برگزاری این  نمایشگاه ، ادای دین به شهداست.

اکبریان در خصوص دلایل انتخاب طراحی یادمان شهدا برای این نمایشگاه گفت: موضوع کار رسیدن به محصولی بود که بتواند مبانی فکری وارزشی مورد نظر را در رشته معماری بیان کند.

وی با بیان اینکه از رشته های مختلف هنری برای پرداختن به موضوع شهدای غواص استفاده شده، خاطرنشان کرد: در مجموع 21 اثر توسط دانشجویان ارائه شد. موضوع کار رسیدن به محصولی بود که بتواند مبانی فکری وارزشی مورد نظر را در رشته معماری بیان کند، و از آنجا که معماری نسبت به دیگر رشته ها، دارای پیچیدگی ها و سختی هایی است و نتایج حاصل شده ملموس نمی باشد، در طول ترم از دانشجویان خواسته شد تا علاوه بر معماری به سایر تخصص های هنری از جمله نقاشی، تئاتر، سینما، گرافیک وغیره بپردازند، به همین خاطر نمایشگاه ما در دوبخش برگزار شد.

اکبریان در ادامه گفت: بخش اول شامل طرح های گرافیکی است که دانشجویان با توجه به موضوع پوسترهایی را طراحی کردند تا حس خود را در این مورد بیان کنند. بخش دوم نمایشگاه نیز شامل طراحی معماری یادمان شهدا می باشد، دانشجویان با بررسی آثار ادبیات ونقاشی وگرافیک، در قدم دوم اقدام به معماری کردند که محصول نهایی پروژه معماری دانشجویان به همراه پوستر ها در قالب این نمایشگاه گردآوری شده است.همچنین کلیپ های تصویری هم با محوریت شهدای غواص توسط دانشجویان تهیه شد.

مدیر گروه معماری داخلی دانشگاه سوره ضمن ابراز امیدواری نسبت به اجرایی شدن طرح های برگزیده این نمایشگاه با ایجاد تعامل میان مدیران اجرایی ودانشگاه تصریح کرد: همزمان با برگزاری این نمایشگاه ودر راستای ایجاد تعامل با دستگاه های اجرایی کشور، دعوت نامه هایی برای ارگان ها وسازمان هایی چون شهرداری منطقه 22، دانشگاه ها و دانشکده های معماری سطح تهران فرستادیم. همچنین از مسئولان و مقامات مرتبط که در این حوزه فعالیت می کنند دعوت به عمل آمده است.در مجموع تمام تلاش خود را کرده ایم تا اطلاع رسانی مناسبی را انجام دهیم.

دانشجویان در مدت 6 ماهه، شبانه روز مشغول آماده سازی طرح ها بودند، حتی خانواده دانشجویان نیز به این فعالیت ورود کردند و همه روزه پیگیر پیشرفت طرح ها بودند.

اکبریان با تاکید بر رعایت کامل اصول مهندسی طرح های ارائه شده خاطرنشان کرد: تمامی این پروژه ها قابل پیاده سازی هستند. این طرح ها از یک پروژه دانشگاهی جلوتر می باشد و تمامی جوانب به لحاظ تکنیکی عملکردی و برنامه ریزی در پروژه ها در نظر گرفته شده است.

معاون دانشکده معماری دانشگاه سوره در خصوص نحوه انتخاب آثار برگزیده این نمایشگاه اظهار داشت: برای انتخاب آثار برگزیده، دو مرحله قضاوت وجود دارد. مرحله اول مربوط به کارهای گرافیکی دانشجویان است که توسط اساتید صاحب نام گرافیک انجام می شود، مرحله دوم داوری نیز در بخش معماری انجام خواهد شد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: در صورت لزوم هر کدام از کارها قابلیت اجرایی شدن دارد. انتخاب محل پیشنهادی برای اجرای این پروژه محلی نزدیک به این ایده، در نظر گرفته شد.با بررسی های انجام شده ،دریاچه شهدای خلیج فارس در منطقه 22 شهرداری تهران به عنوان محل میزبان طرح ها انتخاب شد. این مکان، پتانسیل اجرای طرح های مورد نظر را دارد زیرا بیشتر آثار ارائه شده برای محلی داخل آب، طراحی شده است تا تجسمی از رزمندگان غواص باشد.

در پایان این نشست صمیمانه آقای مهندس صباغیان مسول کمیته مهندسی یادمان های دفاع مقدس اظهار امیدواری نمودند بتوان از ظرفیت های موجود دانشگاه در ساخت پروژه های آتی استفاده نمایند.